Ergonomische stoel

Wilt u ook eens echt lekker zitten? Probeer dan eens een ergonomische stoel!

Een ergonomische stoel is een stoel met een medisch ondersteunende functie. Er zijn stoelen die mensen met fysieke problemen ondersteunen bij hun beperking als ze in de stoel zitten of als ze in of uit de stoel willen komen. Voor mensen met een fysieke beperking of mensen die fysiek niet meer zo sterk zijn als vroeger kan het fijn zijn om zon ergonomische stoel aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig in en uit uw stoel blijven komen ook al heeft u een fysieke beperking. Deze stoelen zijn erg belangrijk voor de mensen en worden in de meeste gevallen speciaal op maat gemaakt.

Ook wordt er natuurlijk over nagedacht dat het oog ook iets wilt. De ergonomische stoelen worden mooi ontworpen en kunnen in kleur en stof vaak worden aangepast naar uw eigen wensen. Op deze manier kunt u een mooie ergonomische stoel aanschaffen die past bij de rest van uw interieur. Ook zijn er allemaal verschillende opties en aanpassingen die u aan de ergonomische stoelen kunt toevoegen. Door extra opties aan uw ergonomische stoel toe te voegen kunt u hem optimaliseren voor uw comfort. De mensen die ergonomische stoelen aanschaffen zijn over het algemeen veel zitter, dit zijn mensen die heet grootste deel van de dag in hun stoel moeten zitten.

Als u het grootste deel van de dag in uw stoel moet zitten dan wilt u alle comfort hebben waar u van kunt genieten, ook zal dit er voor zorgen dat uw probleem niet erger wordt door een verkeerde zithouding.

De sta op stoel

De sta op stoel is de meest voorkomende en meest verkochte ergonomische stoel op de markt. De sta op stoelen zijn voorzien van een elektromotor waarmee de stoel omhoog en omlaag gebracht kan worden. U kunt deze functie van de stoel bedienen meteen afstandbediening. Door de sta op stoel helemaal omhoog te brengen met de afstandbediening kunt u makkelijk in uw stoel gaan zitten. Als u rustig in uw sta op stoel bent gaan zitten dan kunt u met de afstandbediening weer omlaag brengen tot het gewenste niveau.

Als u weer uit uw stoel wilt opstaan dan kunt u de stoel weer omhoog brengen, op het moment dat de sta op stoel op het hoogste niveau is kantelt hij naar voren waardoor u een zetje krijgt en makkelijk uit de stoel kunt opstaan. Als u dan weer op uw voeten staat kunt u de stoel terug naar de normale stand laten gaan met de afstand bediening.

Vergoedingen

Omdat een ergonomische stoel vaak een noodzaak is kunt u er vergoedingen voor krijgen van uw zorgverzekering. Als u wilt weten of u hiervoor in aanmerking komt kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben een team aan specialisten voor u klaar zitten die u direct verder kunnen helpen en kunnen vertellen wat voor vergoeding u kunt krijgen.

In sommige gevallen kunt u een volledige ergonomische stoel vergoed krijgen die speciaal voor u wordt gemaakt. Ook kunnen wij u verder adviseren over een goede ergonomische stoel en kunt u thuis een demonstratie krijgen van een aantal stoelen.

Op deze manier kunt u zonder zorgen een goede ergonomische stoel aanschaffen.