Informatie over sta op stoelen

Wat is een sta op stoel?

Een sta op stoel is een stoel die u helpt met het opstaan uit uw stoel. Ook kan deze stoel u assistentie bieden bij het zitten gaan in uw stoel. De sta op stoelen zijn bedoeld voor mensen die in een minder goede fysieke toestand verkeren. De sta op stoelen zijn voorzien van een elektromotor die u helpt met het in en uit uw stoel komen. De stoel heeft verschillende hoogte standen zodat u er makkelijk in kunt gaan zitten. Ook helpt de stoel u met opstaan door de stoel omhoog te brengen en dan de rugleuning naar voren te kantelen.

De sta op stoel zijn zeer mooie en comfortabele stoelen. De stoelen zijn gemaakt voor een groep mensen die we veelzitters noemen. Deze mensen zijn noodgedwongen het grootste deel van de dag te zitten. Voor deze mensen is het prettig als ze in een comfortabele stoel kunnen zitten. De sta op stoel biedt u alle ondersteuning die u nodig heeft als u niet meer goed in en uit uw stoel kunt komen.

Een sta op stoel speciaal voor u

Er zijn veel verschillende mensen. Iedereen heeft zijn eigen smaak en zijn eigen wensen. De fabrikanten van de sta op stoelen houden hier natuurlijk rekening mee. Zo is er altijd wel een sta op stoel te vinden die aan uw eisen voldoet. Het is natuurlijk belangrijk als u een nieuw meubel aanschaft dat deze bij de rest van uw interieur past. Neem u dus altijd rustig de tijd om de juiste stoel voor u en uw huis uit te zoeken. Veel stoelen zijn in verschillende kleuren en stoffen te verkrijgen. Als u dus naar een verkooppunt van de sta op stoelen gaat, vraag dan altijd naar de verschillende mogelijkheden per stoel.

Zijn sta op stoelen duur?

Een sta op stoel is niet goedkoop om aan te schaffen. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als u een sta op stoel nodig heeft maar deze niet kunt betalen. Als u een sta op stoel nodig heeft neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt hier navraag doen over de vergoedingen die u kunt krijgen voor een sta op stoel. In sommige gevallen kunt u zelfs de hele sta op stoel vergoedt krijgen door uw zorgverzekeraar. Ook kunt u hier bij een verkooppunt navraag over doen. Vaak hebben sta op stoel dealers informatie bij de hand om te bepalen wat u wel en niet vergoed kunt krijgen. Op deze manier kunt u samen met een verkoper door de winkel heen lopen en kijken welke stoelen u vergoed kunt krijgen. U kunt er dan voor kiezen om een model te kopen wat u vergoedt krijgt of om extra bij te betalen voor een luxer model. Ook kunt u op internet al eens onderzoek doen naar de vergoedingen voor een sta op stoel. Als u een beetje goed overweg kunt met het internet kunt u misschien zelf vinden wat u precies vergoed kunt krijgen. Wij raden aan om naar een verkooppunt of zorgwinkel toe te gaan. Hier krijgt u de meeste informatie over de sta op stoelen. Hier kunt u direct zien welke modellen er zijn en welke modellen u vergoed krijgt.