Sta op stoel voor ouderen

Wat is een sta op stoel?

Een sta op stoel is een stoel die mensen ondersteuning geeft bij het in en uit de stoel te komen. Mensen die fysiek minder fit zijn kunnen problemen ervaren met simpele dingen zoals in en uit een stoel te komen. Als we fysiek minder goed in orde zijn is iedere hulp natuurlijk welkom. Als u dus niet meer goed in en uit uw stoel kunt komen dan is een sta op stoel wellicht iets voor u. De sta op stoel maakt gebruik van een elektromotor om u te ondersteunen bij het opstaan uit uw stoel. Deze zelfde elektromotor kan u ook helpen met het gaan zitten in uw stoel. De sta op stoel is gemaakt voor mensen die noodgedwongen het merendeel van de dag in een stoel moeten zitten. Voor deze mensen is het natuurlijk prettig als dit een comfortabel stoel is. De sta op stoel is dan ook met het oog op comfort en ondersteuning ontworpen. De sta op stoel biedt u dan ook perfecte hulp met het in en uit uw stoel komen. Buiten dat is het gewoon een hele comfortabele stoel waar u lekker in kunt zitten.

Waarom ouderen een sta op stoel nodig hebben

Oudere mensen zijn vaak minder goed te been. Naar maten dat we ouder worden wordt ons lichaam minder soepel. Ook hebben we minder kracht en bezeren we ons sneller dat dat we dat vroeger deden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u uw lichaam niet meer kunt ondersteunen als u in uw stoel wilt gaan zitten. Als dit het geval is dan moet u zich altijd in uw stoel laten ploffen. Het zo genaamde "plof effect" is slecht voor uw rug en kan op den duur voor flinke blessures zorgen. Zeker op oudere leeftijd kunnen kleine dingen zoals het "plof effect" voor vervelende blessures zorgen. Ook het opstaan uit uw stoel kan erg lastig worden. Het kan zijn dat uw armen en benen niet meer goed de kracht kunnen opbrengen om u uit uw stoel te tillen. In deze situaties is het natuurlijk fijn als u hier hulp bij kunt krijgen. Helaas kan er niet altijd iemand aanwezig zijn om te helpen, maar met de sta op stoel heeft u hier niemand voor nodig.

Krijgen ouderen een sta op stoel vergoed

En sta op stoel kan erg duur zijn. Als u een sta op stoel nodig heeft maar hem niet kunt betalen zou dat natuurlijk erg vervelend zijn. In de meeste gevallen kunt u een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar voor een sta op stoel. Het is een beetje afhankelijk van uw fysieke staat wat u precies wel en niet vergoed kunt krijgen. Als u onder de groep senioren valt dan heeft u grote kans op een vergoeding van uw sta op stoel. In sommige gevallen kunt u zelfs de complete sta op stoel vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Als u hier meer over wilt weten dan kunt u een aantal dingen doen. U kunt bellen naar uw zorgverzekeraar en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Leg uw fysieke toestand uit en doe navraag over wat u vergoed kunt krijgen. Een andere optie is om naar een sta op stoel verkooppunt te gaan. Bij deze verkooppunten is vaak informatie aanwezig om te bepalen wat u vergoed kunt krijgen. Op deze manier kunt u rustig met een medewerker door de winkel heen lopen en precies zien welke modellen u vergoed kunt krijgen. U kunt er dan voor een model te kiezen wat u helemaal vergoed krijgt. Ook kunt u een bedrag bijbetalen en voor een luxer model gaan.

Informatie over de sta op stoel

Als u een sta op stoel wilt gaan kopen maak er dan geen overhaaste aankoop van. als u naar een verkooppunt gaat laat u dan alles op uw gemak uitleggen. Laat u informeren over de velen verschillende modellen en merken sta op stoelen. Ga samen met medewerker van de winkel kijken welke stoel het beste bij u past. Ga daarna pas kijken wat u vergoed krijgt en maak dan uw keuze. Op deze manier bent u verzekerd van de juiste sta op stoel voor u.