Sta stoel

Eenvoudig overeind met sta stoel

Bent u slecht ter been? De sta stoel is ontwikkeld om mensen die slecht ter been zijn op een gemakkelijke manier te laten opstaan. Men wil graag tot rust komen door de pijnlijke gewrichten en vermoeide spieren te laten ontspannen. Door gebruik te maken van de comfortabele sta stoel kan men zonder fysieke inspanning van de liggende naar zittende en staande houding worden gebracht. Zo kan men met de sta stoel zonder moeite overeind komen zonder de spieren verder te belasten. Dat is het gemak van de sta stoel. Hoe kun je de sta stoel uitproberen en hoe financier je het?

Sta stoel uitproberen

Om erachter te komen hoe goed de sta stoel werkt heb je de mogelijkheid om thuis een demonstratie mee te maken. Dit kun je via de zorgverzekeraar of de sta stoel aanbieder aanvragen zodat je zelf ervaart hoe comfortabel en ontspannen het zit. Daartoe komt men met een test stoel bij jou aan de deur zodat jij alle gemakken direct kunt testen. Daarbij kun je de stoel in alle standen zetten waardoor je merkt hoe de sta stoel de spieren en gewrichten ontlasten. Vraag een thuis demonstratie sta stoel aan zodat jij op ondervindt hoe goed de stoel het lichaam laat relaxen.

Verschillende sta stoel delen

In de sta stoel is op een handige manier motoriek aangebracht waarmee de verschillende delen van de stoel afzonderlijk kunnen worden bewogen. Het;

  • zitdeel;
  • rugsteun;
  • voeteneind;

kunnen dermate worden bewogen dat het lichaam in verschillende standen terecht komt. Denk aan de zittende of liggende houding zodat men optimaal kan uitrusten. Wil men opstaan dan kan via de afstandsbediening de opdracht daartoe worden gegeven. Geleidelijk aan komt men recht op te staan en schuift men handig uit de stoel.

Kwaliteiten en uitstraling

Via de zorgverzekeraar heb je de keus tussen meerdere sta stoel varianten. Het geeft je de mogelijkheid om een sta stoel te kiezen welke bij jouw interieur past. Je hebt de keus uit verschillende soorten bekleding. Daarnaast heb je de keus uit verschillende kleur varianten. Maak je keus en profiteer van de sta stoel zodat jouw lichaam tot rust kan komen. Neem contact op met de sta stoel leverancier of ziektekosten verzekeraar om naar de algemene voorwaarden te informeren.

Zorgpolis en sta stoel

Sommige mensen kunnen ernstige klachten aan het gestel hebben waardoor spieren minder goed functioneren en men snel moe is. Binnen de aanvullende zorgpolis heeft men dan mogelijk recht op compensatie in de gemaakte kosten voor huur of koop van de sta stoel. Ook jij kunt dus mogelijk in aanmerking komen van deling in de kosten door gedeeltelijke vergoeding. Profiteer door je eigen sta stoel aan te schaffen zodat jij je spieren goed kunt laten relaxen.

Aanvullende informatie sta stoel

Wil je verder worden geïnformeerd aangaande de mogelijkheden van een sta stoel of voor de financiering daarvan neem contact op met de zorgverzekering. Op basis van jouw aanvullende zorgpolis verzekering en ziektebeeld kan worden bepaald of je in aanmerking kunt komen voor onkosten vergoeding. Laat je dus uitvoerig informeren omtrent de voorwaarden en aanschaf van de sta stoel zodat jij een comfortabele sta stoel tegen gunstige voorwaarden in huis kunt hebben. Doe je voordeel door de sta stoel te nemen.